dakreiniging en dakrenovatie

Daken hebben onder invloed van het weer (zon, regen, kou en warmte) en het klimaat (o.a. de zee) veel te verduren. De dakpannen worden grauw, vuil of zelfs poreus, vooral door de groei van algen, mossen en schimmels.

Het is zeer kostbaar om uw dakpannen te vervangen. Maar er zijn volop betaalbare alternatieven, dankzij diverse innovaties in duurzame producten.

Tousain Geveltechniek voor uw dak

Niet ieder dak is hetzelfde. Daarom biedt Tousain Geveltechniek u verschillende opties die aansluiten bij uw wensen en budget. Bent u nieuwsgierig naar wat we voor u kunnen doen? 

hogedruk reiniging met heet water

Onder gepaste druk, afhankelijk van de staat en het soort dakbedekking, reinigen we uw dak met heet water. Dit zorgt ervoor dat algen en mossen grondig worden verwijderd. Daarna wordt het dak schoongespoeld. Het grotere vuil komt hiermee naar beneden, lichte deeltjes worden via uw dakgoot en regenpijp afgevoerd. Wat achterblijft in uw dakgoot scheppen wij eruit.

Dit is een milieuvriendelijke manier van reinigen en onderhoud. Daarom kan het vuil bijvoorbeeld met het groenafval worden afgevoerd.

Na deze behandeling inspecteren we uw dak nog een keer. Mocht uw dak in de afgelopen jaren toch zijn beschadigd, melden we u dit direct en kunt u hierop actie nemen en erger voorkomen.

behandeling tegen algen en mossen

Het kan zijn dat, ondanks onze grondige reiniging, er nog sporen van algen en mossen diep in de poriën van uw dakpannen achterblijven. Deze sporen kunnen uw dak er snel weer aangeslagen uit laten zien. Daarom kiezen veel van onze klanten ervoor om na de reiniging nog een anti mossen- en algenbehandeling door ons uit te laten voeren.

We behandelen uw dak met een zeer krachtig concentraat. Hierdoor sterven alle achtergebleven deeltjes alg en mos af. Regenwater zorgt voor de afvoer ervan.

Wilt u uw dak voor een langere periode beschermen? Informatie over onze onderhoudsabonnementen of impregneren en coaten vindt u hieronder. 

Of vraag direct vrijblijvend informatie.

structureel periodiek onderhoud

Net zoals dat u uw auto periodiek laat keuren en onderhouden, kunt u dat ook voor uw dak laten doen. Dat heeft veel voordelen, zoals:

 • Uw pand(en) of woonhuis behouden hun verzorgde uitstraling. Het is toch uw visitekaartje.
 • Uw onroerend goed behoudt zijn waarde en levert mogelijk zelfs een hogere waarde op.
 • Heeft u plannen om uw onroerend goed te verkopen of te verhuren? Dan is een verzorgde uitstraling en een goede staat van onderhoud aantrekkelijk voor potentiële kopers of huurders.
 • U voorkomt onvoorziene, grote reparaties en/of extra schade, bijvoorbeeld bij een zware storm.

Al vanaf één pand kunnen wij u een uniek onderhoudsabonnement aanbieden.

Wilt u weten wat we voor u kunnen doen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.

reiniging,dakreiniging,voor en na

Na het reinigen kunt u kiezen voor een langdurige bescherming van uw dak. Ook hiervoor bent u bij ons aan het goede adres.

Langdurige bescherming van uw dak kan op twee manieren:

 • Impregneren
 • Coaten

impregneren

Voordat we beginnen met impregneren, zorgen we ervoor dat uw dak gereinigd is. Allereerst wordt uw dak onder hogedruk met heet water schoongemaakt. Daarna geven we het een speciale behandeling tegen algen en mossen. Dit doen we omdat hierdoor het impregneermiddel optimaal kan hechten aan de dakpannen.

Hierna brengen we een kleurloos impregneermiddel aan. Dit trekt in de poriën van uw dakpannen. Wanneer dit goed is ingedroogd, is uw dak waterafstotend, waardoor vuil zich ook minder snel hecht.

Wat zijn de voordelen van impregnatie?

 • Uw dak ziet er langer verzorgd uit.
 • Eventueel vocht onder het dak kan ook na het impregneren gewoon verdampen.
 • Het impregneermiddel is kleur- en glansloos. Hierdoor verandert er niets aan de uitstraling van uw pand.

coaten

Voordat we de coating aanbrengen zorgen we ervoor dat uw dak gereinigd is. We doen dit hetzelfde als bij de impregnatie van uw dakpannen (zie hierboven).

Het coaten zelf is een speciaal procedé waarbij 2 lagen coating worden aangebracht. De coating zelf is elastisch en ademend, maar zorgt er wel voor dat vocht (regen, mist, e.d.) geweerd wordt.  

Deze manier van onderhoud wint snel aan populariteit en dat heeft meerdere redenen. We noemen er een paar:

 • Uw dakpannen zien er weer als nieuw uit.
 • U kunt een andere kleur voor uw dak volledig kiezen (vraag naar onze kleurmogelijkheden).
 • Het is veel goedkoper en sneller dan nieuwe dakpannen plaatsen.
 • Uw dakpannen zijn voor een langere periode beschermd.
 • Door de lagere kosten (dan van nieuwe dakpannen) is het een goede investering.